rapfruit
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AK26
 
Akkezdet Phiai
 
Animal Cannibals
 
BarbárFivérek
 
BeerSeeWalk
 
BLR
 
Busa Pista
 
Children of Distance
 
Copy Con
 
Curtis
 
DAY
 
DENIZ
 
Diaz
 
DopeMan
 
DSP
 
Essemm
 
FankaDeli
 
Funktasztikus
 
Furakor
 
Game Kutya
 
Ganxsta Zolee és a Kartel
 
Társoldalak

 

 

Jelentkezni: 

Az Üzenőfalon!

 
Biográfia

 

Curtis

 

Curtis,eredeti nevén  Széki Attila a '80-as évek végén látta meg a napvilágot Újpesten. Kiskorától kezdve a zenei stílusok közül a rap volt az, ami igazán megfogta. A különféle zenei csatornákon nézte a rapperek videóklipjeit és nagyon tetszett neki, ahogy nyomják a szöveget a ritmusra miközben folyik az ital, riszálnak a lányok és hull a sok pénz. Attól kezdve nem is hallgatott mást. Curtis egy öt gyerekes család legfiatalbb fia. Három bátyja van akiktől mindig elsőként jutotott hozzá a legújabb rap lemezekhez,ezenkívül van egy nővére is. Az utcájukban több vele egy korú gyerek lakott, akikkel hamar megtalálták a közös hangot a zene miatt, és később bandázni kezdtek. Nagyon élvezte, ahogy Nwa, Dr.dre, Eazy-e, Snoop Dogg és 2pac zenéire bólogattak a téren.

Állandóan a rapszámokat szövegelte, kívülről fújta legtöbbjüket. Idősebb testvérei több éjszakai discoban is dolgoztak, ahol megismerkedtek az akkoriban már a csúcson lévő Ganxsta Zolee-val és a Kartellel. Tizenegy éves korában testvérei elvittek egy koncertjükre, ahol a bátyja feltette a színpadra és Zoliékkal együtt rappelte a "Keleti oldal nyugati oldal" című számot elejétől a végéig. Ganxsta Zoliék után berobbant a rapszakmába Dopeman, akinek megkedvelte érdekes stílusát. Vele egy időben vált ismerté Tyson.

Onnantól kezdve állandóan az ő lemezeik bömböltek  az újpesti fiú magnójában (bár az amerikai rapzenéket sem hagyta figyelmen kívül.) Ez idő alatt a sportot sem hanyagolta, több sportágban is kipróbálta magát, de végül a foci mellett maradt. Ez is, akárcsak a raphez való viszonya visszavezethető a telepi grundokhoz, ahol az alapokat a dühöngőben leste el a nagyobbaktól. Már fiatalon az Újpest igazolt játékosa lett és töretlenül haladt előre. Többször volt házi gólkirály, amire azóta is szívesen emlékszik vissza. Néhány évvel később, egy szórakozóhelyen megismerkedett egy fiúval, aki elmesélte neki, hogy készít otthon rapszámokat. Egyből felcsillant a szeme. "-Végre elkezdhettem valahol a rappet" -mondta az újpesti rapper. A találkozásuk után egy héttel már közös erővel, megalapították a True Life nevű formációt és elkészítették az első számukat. Az ekkor készült számok szövegvilágai a korához illőek voltak.

Az embereknek nagyon tetszettek a számaik, sokan érdeklődnek azóta is a zenéik iránt. Ez egy nagyon jó tanuló időszak volt Curtis számára. 2007-től már nem zenéltek együtt és elkezdett szólóban rappelni. A bátyja, Csabi gyerekkori barátja, Lupo elhívta egy középiskolai rendezvényre, ahol bemutatta Curtist a barátainak, BLR-nek és LUZ-nak. Ezen az estén ők hárman fel is léptek. A fellépés előtt pár ital után a backstageben jammelt velük. Néhány hónap múlva már BLR komponálta neki a zenei alapokat és végre a saját stílusban zenélhetett. Ezúttal sem kellett sokat várnia a visszajelzésre, pár hónap múlva telefonon ajánlotta fel segítségét a lemez elkészítéséhez Tyson. Elmondta, hogy nagyon tetszenek neki "Körte" szövegei, szívesen megismerné és segítene összerakni egy nagylemezt. Curtis elfogadta a segítséget és inenntől kezdve a "nagyok" körébe került,ahol azóta is tökéletesen megállja helyét.

2009-ben már a messzeföldről híres Majkával is közös dalokat készített. Első közös rapszámuk "Bomba vagy baby" címmel jelent meg. 2011-ben Curtis abbahagyta a focit,mivel a zenélés sokkal jobban érdekelte. Ugyan ebben az évben egy másik nagy rapperrel,névszerint Mr. Busta-val keveredett összetűzésbe. Kordik "Mr. Busta" Zsolt egy közös számot készített Deego-val (korábbi nevén Diggieman-nel) "Rózsaszín gettó" címmel. Curtis sajátmagára ismert a dalban (pedig nem róla szólt) ,és éppen ezért vissza akart vágni Bustának. Tysonnal és Lupo-val elkészítették a "Bustalak" című nótát,és ez mély sebeket hagyott Bustában,hiszen édesanyja már 2010-ben elhunyt. Éppenezért Zsolt kiadta "Csodás napot!" címmel a következő dalát és ebben már komolyan szidalmazta Curtist. Később ezt a két rapper nyugodt körülmények között megtárgyalta,majd 2012-ben a Punk16 című internetes műsorban nyílvánosan is beszéltek az esetről.

2012 márciusában Majkával és BLR-el megcsinálta a "Belehalok" című számot,amely máig is a toplisták élén van. Később az egész Belehalok nagylemezt is kiadták,amely 2013 júniusában aranylemez lett. Év vége fele megjelent egy új közös klipje Majkával,ami igencsak megoszló véleményekre bontotta a rajongói tábort,hiszen nem rap stílusú zenét csináltak.

2014-ben újabb közös klipje jelent meg Majkával "Csak te létezel" címmel és ez már jóval sikeresebb lett. 

 
Látogatottság
Indulás: 2013-04-11
 
Hibrid
 
Hősök
 
Killakikitt
 
Jam Balaya
 
Majka
 
MC Pita Ramos
 
Mr. Busta
 
Mr. Missh
 
Punnany Massif
 
Rhino
 
Rico
 
Sub Bass Monster
 
Tkyd
 
Vészk!járat
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu